Gratis konsultasjon

Diodelaser hårfjerning

Laserstrålen absorberes av melaninet (pigmentet) i håret og bremser hårets ettervekst, slik at du etter noen behandlinger får myk og silkeglatt hud i opptil åtte ganger. 

Tidligere har diodelaser 808 nm hatt en begrenset inntrengelseskraft som passet best for brunfarget hårtype, og laseren ville ikke ta lysere eller mørkere farge. Dette medfører at du som har hatt flere behandlinger opplever at håret vokser tilbake. Med den nyere og siste versjon av laseren får alle hårsekken nok kraft til ødeleggelse av håret i alle hudlaget. Den nye laseren er tilpasset både lys og tynt hår til helt mørk og kraftig hårstrå.

Hårsekken har tre ulike vekstfaser: anagen, katagen og telogen. Denne typen hårfjerning er bare effektiv på hår som er i den anagene (voksende) fasen. I gjennomsnitt er 20–30% av hårmengden i anagen fase. Behandlingen må derfor gjentas for å få de beste resultatene. I de fleste tilfeller kreves det 4–10 behandlinger, avhengig av området. Ca. 14 dager etter behandlingen ser man et merkbart resultat ved at 60-80% av hårstråene har løsnet. Hår som under behandlingen var i den hvilende fasen kommer til å vokse ut og det vil da være på tide å ta en ny behandling.

 

Hvem kan behnadles

Hudfarge, tykkelsen på huden og tettheten av hår er faktorer som bestemmer hvordan hud og hår responderer på behandlingen. I utgangspunktet kan alle behandles med laser, med unntak av personer som:

- Har hudsykdommer i området som skal behandles

- Tar medisiner som gjør huden ømfintlig  mot laser

- Gravide

Antall behandlinger og resultater

Antall behandlinger varierer avhengig av hvilket område som skal behandles og hvilken hår- og hudtype du har.  Normalt trenges 5-8 behandlinger. Dette skyldes at det kun er hår som er i vekstfasen (anagenfasen) som kan behandles. Det er derfor viktig å overholde behandlingsplanen for å oppnå best resultat. Les mer om hårets vekstfaser lenger ned. Behandlings intervallene varier mellom 4-8 uker, avhengig av hvilket område som skal behandles Hårreduksjon er dokumentert permanent. Gjenvekst kan forekomme så man er derfor avhengig av oppfølgings behandling  2 år etter siste behandling. Det er således vitenskapelig belegg for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst hos pasienten.

Hudtyper

Hårtype og hudfarge er faktorer som blir vurdert av laserbehandleren før man setter i gang med hårfjerning. Både huden din og håret inneholder pigment, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype. Laseren skanner hudområdet, kjøler ned og sender deretter laserpulser ned i hårroten.

Før behandling

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte.  Soling før laserbehandling  kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%) forutsatt kyndig vurdering før behandling. Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling. Hudkremer bør ikke brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer. Du bør starte med barbering 2-3 dager før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase Ved bruk av Rccutane må man vente i minst 6 måneder etter at man slutter å ta det.

Hårets vekstfaser

Hår vokser i en syklus med vekslende perioder av vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (telogen fase), og nedbrytningsfasen (katagenfasen).  Laseren fungere kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen varierer med plasseringen på kroppen og man kan derfor behandle visse områder hyppigere enn andre. Grunnen til at man trenger flere behandlinger er at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig.

Etter behandlingen

Etter behandlingen kan huden være litt rød, dette gir seg som regel 1-3 timer. Det er viktig at du ikke utsetter det behandlede området mot sollys, bruk solkrem med høy faktor dersom du skal oppholde deg i solen. Man kan med fordel bruke fuktighetskremer på området som er behandlet for å bevare fuktigheten i huden

Priser

Laser:

Ansikt kr. 3.450,-

Ansikt m/hals kr. 3.950,-

Øvre del ansikt kr.2.500,-

Nedre del ansikt kr. 2.500,-

Nedre del ansikt m/hals 2.950,-

Kinnben kr. 1.950,-

Hake og overleppe kr. 1.950,-

Hake kr.1.200,-

Overleppe kr. 1.200,-

Hals kr. 1.950,-

Nakke kr. 1.950,-

DAME

Bikinilinje kr. 1.950,-

Stor bikini kr. 2.500,-

Brazilian kr. 3.500,-

Legger kr. 3.500,-

Lår kr. 3.950,-

Legger, lår, bikini kr. 7.500,-

Legger, lår, brazilian kr. 8.500,-

Rumpe kr. 3.500,-

Mage kr. 3.500,-

Magestripe kr. 1.950,-

Bryst fra kr.1.950,-

Armer kr. 2.500,-

Armhuler kr. 1.950,-

MENN

Rygg kr. 4.500,-

Rygg m/nakke kr.5.500,-

Rygg m/nakke og skuldre kr. 6.500,-

Skuldre kr. 1.950,-

Nakke kr. 1.950,-

Forside kr. 4.500,-

Brazilian menn kr. 3.950,-

Rumpe kr. 3.500,-

Lår kr. 3.950,-

Legger kr. 3.500,-

Armer 2.950,-

Føtter kr. 1.950,-

Hender kr. 1.950,-

Bestill time